Pierre Balmain - Carbone de Balmain edt ... jó kis fügés..


Pierre Balmain

Balmain logó // fontmeme.com
Pierre Alexandre Claudius Balmain ez szép, hosszú nevű úriember a II: világháború utáni évek egyik legjelentősebb divattervezője. 1914-ben született, egy függönyboltos édesapa és egy divatbutikos anya, aki testvéreivel vitte az üzletet,  házasságából. (Akkor még ez volt a divat.) Chambéry-ben járt iskolában és hétvégenként a nagyapjára volt bízva, aki egy fürdővárosban, Aix-les-Bains-ban lakott.

Pierre Balmain // tabolousdesign.com

Építészi tanulmányokat folytatott az École des Beaux-Art-on, mikor Robert Piaget a szárnyai alá vette és megbízta a rajzolással. 1934-ben csatlakozott 5 évre az Edward Molyneux stúdióhoz és abbahagyta a tanulmányait is. A II. világháború alatt már Lucien Lelong-nál dolgozott és itt találkozott a fiatal Christian Dior-ral. 1954-ben kiszúrja a tehetségét a fiatal Karl Lagerfeld-nek. (Azt hiszem, szép névsor ez!) Híres volt kifinomult ízléséről, eleganciájáról és a ruhakészítésre, mint a mozgás művészetére utalt. 
Nagyszerű munkáit dicséri, hogy Air France női pilótái mind Balmain-ban voltak. Ő tervezte a Grenoble-i téli olimpia szettjét 1968-ban. Ezen kívül filmek, musicalek ruháit is tervezte és Sophia Lorennek, Brigitte Bardot-nak készített ruhákat fellépéseikhez. Manapság is divatosak a szettjei, például Kate Moss és Penélope Cruz hordja őket előszeretettel. 1982. június 29-én adta vissza teremtőjének a lelkét.

    Kid Cudi - Balmain Jeans // youtube.com


1946-os első parfümjük megjelenése óta néhány parfümőr neve, akik együtt dolgoztak a Balmain-nál: Calice Becker, Olivier Pescheux, Michel Almairac.


Pierre Balmain - Carbone de Balmain


Pierre Balmain - Carbone de Balmain // fragrancex.com

Egy elég szép fás-fűszerest illatozok itt. Érdekesen zajlik ez Balmain-nál, nem egészen csinálnak illatpiramist. Finoman fás- fűszeres -édes triumvirátus zajlik az orrom előtt. Az elemi és a borostyán felel azért a jó, erős fűszeres mivoltáért, némi zöldessel. A fekete fügéje keserű zölden néz szembe a világgal, de mintegy érett, édes jegyet hoz majd magával. Mintha a vaníliát érezném, de hát ez a benzoin édessége. A jól ismert vetyiver dohos, csont száraz, fás jegye és az ibolyalevél zöldessége frissebb odorja ámulatba ejt. Sajnos, sajnos, nagyon hamar vége lesz ennek az illatkavalkádnak, mert, bizony rajtam, 1-2 órát bír. Lecsengése kicsit ibolyaleveles, kicsit vaníliás és erősen fűszeres- fás. Nagyon nagy kár, mint ahogy a fórumokon is olvastam, hogy elég rövid tartóssággal operál. 


Pierre Balmain - Carbone de Balmain

Népszerű bejegyzések